Curs per a Comercials de l'Automoció


Aquest programa és un cicle adaptat per especialitzar l’alumnat pel sector de la mobilitat i l'automoció, partint del Curs de Formació Professional de Grau Superior de Gestió de Vendes i Espais Comercials 

Centres Formatius

Els centres d'ensenyament on s'imparteixen els cursos són l’Institut Joan Brossa de Barcelona (T. 934335180) i l’Institut Montserrat Roig de Terrassa. (T. 937336580)

Condicions d'accès

Per accedir a aquests estudis cal que l'alumne hagi acabat el Batxillerat, sigui tècnic en grau mitjà de Formació Professional o aprovada la prova d’accés a CFGS.

Itinerari formatiu

Son uns estudis d’una durada de dos anys acadèmics. El primer curs serà al centre educatiu, de setembre a maig. L'alumne aprendrà tot el necessari per poder desenvolupar la seva tasca com a comercial junior al concessionari. Vé a ser com estudiar la part teòrica del carnet de conduir, tot i que l’aprenentatge és molt pràctic ja que es desenvolupen projectes, es treballen casos i es fan molts aprenentatges pràctics visitant empreses amb les últimes tecnologies i amb el contacte directe amb el sector.

Al acabar el primer curs, al juny es fa un primer contacte amb l’empresa, fent el periode d’integració a l’equip i coneixent de primera mà les tasques i responsabilitats que tindreu com a comercials júnior.

Al setembre del segon curs es comença el periode DUAL combinant 2 dies al centre educatiu i 3 dies d’aprenentatge a l’empresa. Per poder fer això, els centres educatius i el Gremi asseguren un aprenentatge complementari en l'empresa. Per dir-ho d’alguna manera, aquest periode serien les pràctiques del carnet de conduir, en que ja s'està amb un cotxe a la carretera però sempre amb el suport i supervisió del professor.

En aquest cas, a l'alumne se li assigna un tutor/a de l’empresa i també l’equip de professorat de l’institut. A més, cal dir que aquest periode a l’empresa està vinculat amb una remuneració en concepte de beca que us ajudarà a finançar el transport i les dietes durant tot el curs. També estarà donat d’alta a la Seguretat Social, com a becaris.

A finals de segon curs, si supereu tots els reptes, persevereu i demostreu el vostre aprenentatge rebreu la vostra titulació Superior en Gestió de Vendes i tindreu accès al mercat laboral.

La durada del cicle formatiu és de dos anys. Les hores d’ensenyament previstes són de 2.300 hores amb un mínim de 970 hores de pràctica.

El paper de les empreses

La Patronal Catalana de la Distribució d'Automoció, l'entitat que agrupa les empreses del sector (concessionaris de marca i multimarca), aposta per aquest cicle formatiu  perquè permet treballar conjuntament la teoria en centres educatius, però amb un valor afegit, la pràctica directa en l'empresa. El sector comercial de l’automòbil i per extensió, dels vehicles a motor en general, precisen la inserció de joves amb vocació i coneixements avançats. En els darrers anys, la comercialització de vehicles ha anat evolucionant, així com els criteris de compra. Els vehicles estan cada vegada més altament tecnificats i la digitalització obre noves oportunitats de negoci

L’alumnat obtindrà el títol de Formació Professional Superior de Gestió de Vendes i Espais Comercials, amb l’especialitat de comercial de l’Automòbil. En finalitzar, els alumnes tindran una formació completa de la comercialització amb coneixements relacionats amb la venda de l’automòbil i les activitats complementàries com són 

Més informació a les empreses que volen participar en el projecte: Fecavem/Gremi del Motor de Barcelona(Tel. 93.415.06.95 Ext. 3).

Descarregar el fulletó promocional del Curs

2017 Gremi del Motor de Barcelona i província

c/ Gran de Gràcia nº 69 E/sol. 08012 Barcelona

Tel: 93.415.06.95 - Fax: 93.415.19.76