Dossier de Premsa
El Gremi respon


He llegit i accepto la Política de privacitat

04/12/2017 L'automoció catalana, en un moment clau

NDP Hotel Vela

Les matriculacions de turismes nous en el darrer mes de novembre pugen a Catalunya un 7,2%.

Coincidint amb l'entrada en vigor de les restriccions de trànsit, avui comença el Saló Ocasió de Fira de Barcelona, una excel•lent oportunitat per renovar l'automòbil.

Anàlisi de l'evolució del mercat d'automoció.

Un anàlisi propi elaborat partint de les dades facilitades per Marketing System Iberia (MSI) i pel Gremi del Motor/FECAVEM, indiquen un augment de les vendes durant aquest mes de Novembre tot i les expectatives conjunturals.

Pel que fa referència a les dades de matriculacions d'automòbils de turisme i 4 x 4 aquest mes de Novembre ha tancat amb un total de 17.423 vehicles el que representa un 7,27% més del mateix mes del 2016 i un acumulat superior de gener-novembre 2017 del 6,93% amb un total de 174.467 matriculacions

A tot el territori espanyol, el mes de Novembre ha tancat amb un total de 104.170 turismes matriculats fet que suposa una pujada del 12,4% enfront del mateix mes de l'any passat. Durant els onze primers mesos de l'any el mercat de turismes va aconseguir 1.131.988 matriculacions, fet que suposa un 7,8% més que en el període gener-novembre de 2016. Un cop més cal destacar que, en el conjunt de l'any, són les matriculacions per part dels particulars les que menys creixen, amb un 4,1% de pujada tot i que aquest mes concretament ha estat molt notori l'increment del 13,4 %.a Espanya.

Dades generals de matriculacions a Catalunya

El quadre inferior representa a grans trets les matriculacions per mercats a Catalunya.

L'any passat per aquestes dades, el mercat de la motocicleta va presentar unes matriculacions molt altes per un canvi de normativa ambiental que va impulsar les vendes. La pujada d'altres tipus de vehicles com són els ciclomotors, els vehicles industrials o derivats, presenten signes positius.

Posicionament del Gremi del Motor en relació a les restriccions de trànsit

El Gremi del Motor s'adhereix a la nota de premsa emesa pel Consell de Gremis. Ambdues entitats estan presidides pel Sr. Miquel Donnay i comparteixen la demanda d'un ús racional d'aquestes restriccions perquè no afectin negativament els desplaçaments de les persones i les mercaderies que componen el teixit comercial i econòmic de la ciutat impulsant mesures correctores en lloc de criminalitzar la mobilitat privada necessària per a la gran majoria d' activitats econòmiques del comerç, els serveis i el turisme.

El Sr. Donnay demana major suport de l'Administració per als titulars dels vehicles afectats per les restriccions, que són el més antics. Afegeix que "si es desplacen en vehicle privat és per necessitat i no per comoditat, sobre tot tenint en compte que la xarxa de transport públic urbana existent és bastant completa. Moltes d'aquestes persones usen el seu vehicle perquè no els queda més remei i demana a l'Administració una reedició dels plans d'ajuda tipus MOVEA o PIVE.

Comença el Saló OCASIÓ a Fira de Barcelona del 1 al 10 de Desembre

Coincidint amb l'entrada en vigor de les restriccions, avui s'inicia el Saló Ocasió. El vehicle usat és una alternativa REAL per evitar les restriccions i resoldre als usuaris d'automòbils les seves necessitats de desplaçament diari. Els nostres agremiats estan en condicions d'analitzar els casos concrets, aconsellar la solució de mobilitat més adient en cada cas i cercar la manera de finançar l'adquisició del vehicle. Un any més hem col.laborat amb l'organització de l'event.

El Sr. Donnay valora imprescindible una aposta clara per la renovació del parc de vehicles en circulació. Pel seu impacte ambiental, per seguretat vial, per l'ocupació i l'impuls de l'activitat econòmica, el paper del nostre sector és clau.

El comprador i usuari de vehicle busca la millor oferta, coneixedor de l'enorme esforç que està fent al sector per modernitzar els vehicles, impulsant motoritzacions cada vegada més netes i eficients i que assisteixen al seu conductor-usuari del, per la seva comoditat i seguretat. Conclou afirmant que el vehicle és compatible amb el transport públic i que cal prendre mesures adients, per frenar l'envelliment del nostre parc mòbil.

23/11/2017 El Gremi del Motor celebra el seu 60è aniversari

· Un vídeo amb el lema, Rodem Junts, ha plasmat el repte de futur de l'entitat
   https://www.youtube.com/watch?v=q7wmOOHOzac

· Autolica (antic Automóviles Fernández), ha rebut el reconeixement per ser l'agremiat amb 60 anys dins del Gremi del Motor.

· L'acte ha tingut lloc a l´hotel Vela de Barcelona amb la participació de més de 200 persones.

Barcelona, 28 de novembre de 2017. Amb el lema Rodem Junts, el Gremi del Motor ha commemorat els seus 60 anys d'història a l´hotel Vela de Barcelona. La celebració ha comptat amb la participació de més de 200 persones.

L'acte ha estat conduït per Quim Masferrer, "El Foraster" que ha presentat en primer lloc a Judit Montoriol, economista de CaixabankFinanceResearch que ha fet la conferència titulada:"Perspectives 2017 i 2018: creixent en un món incert". Tot seguit, ha donat pas a la següent ponència, de caire motivacional: " Perseguint els teus somnis. De l'adversitat a la Titan Desert" del Professor Martín Vivancos, director de programes de màrqueting a Eada Business School. Vivancos ha presentat 7 històries de superació personal i ha comptat amb la protagonista d´una d´elles en persona.

Un cop finalitzades les conferències, s'ha donat pas al vídeo commemoratiu del 60è Aniversari del Gremi del Motor (https://www.youtube.com/watch?v=q7wmOOHOzac) la història de 3 agremiats que expliquen com van començar en el Gremi i com, els canvis i l´evolució del sector, han fet que l´entitat hagi d'actualitzar-se i adaptar-se als nous temps.

A continuació, el President del Gremi del Motor, Miquel Donnay, en el seu discurs institucional, ha destacat: "Volem commemorar i retre homenatge a la història del Gremi, però a la vegada volem que avui sigui un punt de partida per seguir treballant pel present, però encara més important, pel futur que ens arriba" I ha afegit: "Des del Gremi volem contribuir al desenvolupament de les empreses agremiades, actuant com a accelerador en el procés d'adaptació dels seus models de negoci, per fer front a aquest nou entorn".

El mateix President ha estat l'encarregat de fer entrega del reconeixement a l'agremiat que ha fet 60 anys amb el Gremi, Automóviles Fernández, actual Autolica, representat pel President de Quadis, Joan Manuel Soler, que ha recollit la distinció.

I per tancar aquesta primera part, s'ha comptat amb Muntsa Vilalta, Directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, que ha destacat que la nova imatge i el lema del Gremi del Motor, Rodem Junts, "exemplifica perfectament el paper del Gremi i el seu futur".

Una celebració amb tots els implicats

Durant la segona part, després del còctel, el Gremi del Motor de Barcelona ha fet un petit homenatge a les empreses que amb el seu suport han fet possible la commemoració del seu 60è Aniversari. Per una banda empreses relacionades amb el sector, com Cetelem,Glasurit, CaixaBank, AtlánticaGarantía S.A, Cator, Sircat, Motul, coches.net-motos.net i Crowe Horwath; i d'altra banda, als diferents grups automobilístics que han col•laborat: Grup Lesseps, M Automoció, Maas Grup Automobilístic, Movento, Vallescar, Quadis i Rmotion. També s´ha destacat el suport rebut per part de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

I per tancar l'acte, Quim Masferrer ha convidat a tots els presents amb el President al capdavant, a brindarper aquest 60è Aniversari i degustar un pastís commemoratiu, creat especialment per l'ocasió pel reconegut pastisser CristianEscribà.

El Gremi del Motor, la veu del col•lectiu del sector

El Gremi del Motor, des de la seva creació l'any 1957, té com a propòsit acompanyar a les empreses que ofereixen solucions de mobilitat als seus clients (particulars, empreses i altres entitats), agrupant-les, per la defensa i promoció dels seus interessos allà on sigui necessari ( davant l'opinió pública, les Administracions o els seus proveïdors, entre d'altres).

El Gremi del Motor participa o s'integra amb entitats amb interessos afins per aconseguir els seus objectius. Així mateix, el Gremi contribueix al seu desenvolupament actuant com a accelerador en el procés d'adaptació dels seus models de negoci, per fer front a un entorn canviant.Les diferents empreses agremiades exerceixen activitats en el sector de la mobilitat relacionades amb la venda, postvenda i recanvis d'automòbils, vehicles industrials i comercials i de dues rodes - nous i usats-, com a concessionaris i serveis oficials i multimarca, i grups de concessionaris. El Gremi del Motor forma part del Consell de Gremis, la Unió Patronal i Metal•lúrgica, Foment del Treball Nacional i col•labora amb Faconauto.

http://www.gremidelmotor.org

https://www.facebook.com/gremidelmotor

https://twitter.com/GremidelMotor

https://www.instagram.com/gremidelmotor

           

20/11/2017 Amb el lema RODEM JUNTS el Gremi del Motor commemora el seu 60è aniversari

· L'entitat dóna un pas endavant amb la renovació de la seva imatge, la creació d ́una nova web i una major presència a les xarxes socials.

· L'acte central tindrà lloc a l ́hotel Vela de Barcelona, el proper 23 de novembre de 2017.

· Gremi ha comptat amb el patrocini de destacades empreses vinculades al sector i importants grups automobilístics.

Barcelona, 20 de novembre de 2017. Amb el lema Rodem Junts, aquest any el Gremi del Motor, veu del col·lectiu de la comercialització de vehicles a motor de Barcelona, commemora els seus 60 anys d'història i dona un pas endavant per adequar-se a l'evolució de la societat: nous reptes de mobilitat, les noves tecnologies, una nova manera de comunicar-se i d'estar en contacte entre els agremiats i els seus públics, etc.

Per aquest motiu, la celebració del 60è Aniversari s'ha centrat en posar en marxa una renovació de l'entitat, per adequar-se als nous temps. A principis d'any ha portat a terme una modernització del seu logotip i de la seva imatge gràfica; ha treballat amb una web renovada, creant una pàgina més clara i concisa; i ha incrementat la seva presència i activitat a les xarxes social i professionals.

I per a presentar i donar a conèixer entre els seus agremiats aquesta renovació, celebra un acte central del 60è Aniversari que tindrà lloc el proper 23 de novembre a l´hotel Vela de Barcelona. Hi haurà una primera part més professional, amb dues conferències, la primera sobre l'estat de l´economia, a càrrec de Judit Montoriol, Economista sènior, CaixaBank; i la segona, "Perseguint els teus somnis", a càrrec del Martin Vivancos, Professor d'Eada, Escola de Negocis. L'acte comptarà també amb una actuació especial del Quim Masferrer, "El Foraster" de TV3, una sèrie de reconeixements especials i un brindis final de fi de festa.

Empreses del sector donen suport al 60è aniversari del Gremi del Motor

El Gremi del Motor de Barcelona aconsegueix que un gran de nombre d'empreses vinculades amb el sector de l'automoció col•laborin amb l'entitat perquè la celebració del seu 60è Aniversari sigui tot un èxit: Cetelem, Glasurit, CaixaBank, AtlánticaGarantía S.A, Cator, Sircat, Motul, coches.net-motos.net i Crowe Horwath; i ha comptat també amb la col•laboració de diferents grups automobilístics: Grup Lesseps, M Automoció, Maas Grup Automobilístic, Movento, Vallescar, Quadis i Rmotion. A més a més, també ha tingut el suport de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.


El Gremi del Motor, la veu del col.lectiu del sector

El Gremi del Motor, des de la seva creació l'any 1957, té com a propòsit acompanyar a les empreses que ofereixen solucions de mobilitat als seus clients (particulars, empreses i altres entitats), agrupant-les, per la defensa i promoció dels seus interessos allà on sigui necessari ( davant l'opinió pública, les Administracions o els seus proveïdors, entre d'altres).

El Gremi del Motor participa o s'integra amb entitats amb interessos afins per aconseguir els seus objectius. Així mateix, el Gremi contribueix al seu desenvolupament actuant com a accelerador en el procés d'adaptació dels seus models de negoci, per fer front a un entorn canviant. Les diferents empreses agremiades exerceixen activitats en el sector de la mobilitat relacionades amb la venda, postvenda i recanvis d'automòbils, vehicles industrials i comercials i de dues rodes - nous i usats-, com a concessionaris i serveis oficials i multimarca, i grups de concessionaris.

El Gremi del Motor forma part del Consell de Gremis, la Unió Patronal i Metal•lúrgica, Foment del Treball Nacional i col.labora amb Faconauto.

Els inicis del Gremi del Motor

El Gremi del Motor va néixer l´any 1957, de la mà de Julio Abadia Martínez, quan es va crear el Gremio Sindical de Automóviles, Camiones y Motocicletas., sent la primera entitat provincial d'aquest tipus creada a Espanya.

L'entitat es va crear per la necessitat de defensar els interessos col.lectius del sector de la mà de 50 socis. I ho va fer, coincidint amb la generalització de l'utilitari, tenint el 600 com a l'exemple més clar que, precisament, va començar a circular aquell mateix any, quan l'ús del vehicle a motor destinat a la mobilitat terrestre per a transportar persones i mercaderies es va generalitzar.

FITES DESTACADES DE LA HISTÒRIA DEL GREMI DEL MOTOR

1957
Es crea el Gremio Sindical de Automóviles, Camiones y Motocicletas. Va ser la primera entitat provincial d'aquest tipus constituida a Espanya. President: Julio Abadia Martínez

1957
Canvi de cicle. President: Roman Castells i Benosa

1977
Es canvia de nom. Passa de Gremio Sindical de Automóviles, Camiones y Motocicletas a Gremi de Venedors de Vehicles a Motor.

1980
Amb l'objectiu de dinamitzar el comerç de vehicles, es celebra per primera vegada la Fira del Vehicle d'Ocasió, sota el nom I Saló del Vehicle Usat, presidit per Roman Castells. Aquest any, 2017, se celebrarà la 37a. Edició.

1982
El Gremi commemora el seu 25è Aniversari.

1984
Roman Castells lidera la creació de la Federació Catalana del sector, FECAVEM, integrada per:

  • Gremi delMotor de Barcelona
  • Associació Empresarial de Talles de Reparació i Venedors d'Elements de Tarragona (Astave)
  • Associació d'Empresaris de comerç i reparació de vehicles de Girona (Corve) i
  • Associació Provincial d'Empreses d'Automoció de Lleida (Automoció.cat)

Aquesta Federació presta serveis comuns, representa el col•lectiu davant la Generalitat i vertebra la relació de les quatre entitats amb les entitats d'àmbit nacional i internacional.

1991
El Gremi aconsegueix un acord entre concessionaris de marca i entitats asseguradores agrupades en UCEAC (Unió Catalana d'Entitats Asseguradores i reasseguradores):

  • Va ser l'únic de l'estat espanyol que va simplificar la gestió de la postvenda (planxa i pintura) i va agilitzar el cobrament de factures, durant un període de 15 anys.

Treballa activament en la gestió d'un barem de preus de compra i venda de vehicles d'ocasió de la mà d'Eurotax, un referent obligat per als professionals agremiats.

Participa en la negociació laboral a través de la Unió Patronal i Metal•lúrgica (UPM) en els convenis aplicables al sector.

1994
Se celebren per primera vegada eleccions per a escollir el nou President: Manel García Cortés 1994. Se celebren per primera vegada eleccions per a escollir el nou President: Manel García Cortés

Neix el setmanari, "El Mundo del Automóvil" que es publica regularment durant anys.

2003
Coincidint amb la transposició de la Directiva europea reguladora del consum, el Gremi promou uns models de contracte de compravenda que es mantenen vigents a dia d'avui.

2006
Es convoquen noves eleccions. President: Miquel Donnay.

2007
El Gremi passa a denominar-se Gremi del Motor.

S'actualitza el Gremi canviant els estatuts i el nom per donar entrada anous socis dedicats a la mobilitat i també als Grupos de Concessionaris

El Gremi celebra els seus 50 anys d'història.

Es crea l'Agència de comunicació del Gremi i el portal web Gremimotor.com i l'Agència d'assegurances per donar nous serveis als afiliats.

2011
El Gremi inicia una sèrie de campanyes de publicitat a la premsa, la ràdio i la televisió dirigides al públic en general, per donar suport a l'activitat comercial dels seus agremiats.

La primera campanya de divulgació es centra en la competència deslleial.

2012
S'acorda amb el Col.legi de Gestors Administratius de Catalunya (COGAC), la incorporaciódels col.legiats com a socis col.laboradors. Aquest acord potencia la representativitat del Gremi, en la recerca d'una estratègia comú.

2013
La campanya que es posa en marxa aquest any convida al comprador de vehicles a confiar en la xarxa de serveis oficials.

2015
La campanya publicitària d'aquest any es centra a la prevenció d'accidents: "Circulant, molta cura, no als accidents" És un consell dels professionals del Gremi del Motor.

2016
El Gremi estrena nova newsletter digital: InfoGremi.

2017
Commemoració dels 60 anys del Gremi. Amb el lema Rodem Junts, presenta un any de RENOVACIÓ i CELEBRACIÓ amb diferents actes i accions per a celebrar aquest aniversari.

El mes d'octubre es posa en marxa la campanya de divulgació centrada en la mobilitat sostenible: "Des del sector de l'Automoció, també volem una ciutat més sostenible : )".


     
  página  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Siguiente página