Dossier de Premsa
El Gremi respon


He llegit i accepto la Política de privacitat

2017-12-04 L'automoció catalana, en un moment clau

NDP Hotel Vela

Les matriculacions de turismes nous en el darrer mes de novembre pugen a Catalunya un 7,2%.

Coincidint amb l'entrada en vigor de les restriccions de trànsit, avui comença el Saló Ocasió de Fira de Barcelona, una excel•lent oportunitat per renovar l'automòbil.

Anàlisi de l'evolució del mercat d'automoció.

Un anàlisi propi elaborat partint de les dades facilitades per Marketing System Iberia (MSI) i pel Gremi del Motor/FECAVEM, indiquen un augment de les vendes durant aquest mes de Novembre tot i les expectatives conjunturals.

Pel que fa referència a les dades de matriculacions d'automòbils de turisme i 4 x 4 aquest mes de Novembre ha tancat amb un total de 17.423 vehicles el que representa un 7,27% més del mateix mes del 2016 i un acumulat superior de gener-novembre 2017 del 6,93% amb un total de 174.467 matriculacions

A tot el territori espanyol, el mes de Novembre ha tancat amb un total de 104.170 turismes matriculats fet que suposa una pujada del 12,4% enfront del mateix mes de l'any passat. Durant els onze primers mesos de l'any el mercat de turismes va aconseguir 1.131.988 matriculacions, fet que suposa un 7,8% més que en el període gener-novembre de 2016. Un cop més cal destacar que, en el conjunt de l'any, són les matriculacions per part dels particulars les que menys creixen, amb un 4,1% de pujada tot i que aquest mes concretament ha estat molt notori l'increment del 13,4 %.a Espanya.

Dades generals de matriculacions a Catalunya

El quadre inferior representa a grans trets les matriculacions per mercats a Catalunya.

L'any passat per aquestes dades, el mercat de la motocicleta va presentar unes matriculacions molt altes per un canvi de normativa ambiental que va impulsar les vendes. La pujada d'altres tipus de vehicles com són els ciclomotors, els vehicles industrials o derivats, presenten signes positius.

Posicionament del Gremi del Motor en relació a les restriccions de trànsit

El Gremi del Motor s'adhereix a la nota de premsa emesa pel Consell de Gremis. Ambdues entitats estan presidides pel Sr. Miquel Donnay i comparteixen la demanda d'un ús racional d'aquestes restriccions perquè no afectin negativament els desplaçaments de les persones i les mercaderies que componen el teixit comercial i econòmic de la ciutat impulsant mesures correctores en lloc de criminalitzar la mobilitat privada necessària per a la gran majoria d' activitats econòmiques del comerç, els serveis i el turisme.

El Sr. Donnay demana major suport de l'Administració per als titulars dels vehicles afectats per les restriccions, que són el més antics. Afegeix que "si es desplacen en vehicle privat és per necessitat i no per comoditat, sobre tot tenint en compte que la xarxa de transport públic urbana existent és bastant completa. Moltes d'aquestes persones usen el seu vehicle perquè no els queda més remei i demana a l'Administració una reedició dels plans d'ajuda tipus MOVEA o PIVE.

Comença el Saló OCASIÓ a Fira de Barcelona del 1 al 10 de Desembre

Coincidint amb l'entrada en vigor de les restriccions, avui s'inicia el Saló Ocasió. El vehicle usat és una alternativa REAL per evitar les restriccions i resoldre als usuaris d'automòbils les seves necessitats de desplaçament diari. Els nostres agremiats estan en condicions d'analitzar els casos concrets, aconsellar la solució de mobilitat més adient en cada cas i cercar la manera de finançar l'adquisició del vehicle. Un any més hem col.laborat amb l'organització de l'event.

El Sr. Donnay valora imprescindible una aposta clara per la renovació del parc de vehicles en circulació. Pel seu impacte ambiental, per seguretat vial, per l'ocupació i l'impuls de l'activitat econòmica, el paper del nostre sector és clau.

El comprador i usuari de vehicle busca la millor oferta, coneixedor de l'enorme esforç que està fent al sector per modernitzar els vehicles, impulsant motoritzacions cada vegada més netes i eficients i que assisteixen al seu conductor-usuari del, per la seva comoditat i seguretat. Conclou afirmant que el vehicle és compatible amb el transport públic i que cal prendre mesures adients, per frenar l'envelliment del nostre parc mòbil.