Nota de premsa del Gremi del Motor. Curs de FP Dual


El proper curs acadèmic 2018-2019

 

El Gremi del Motor i el Departament d’Ensenyament promouen un programa d'aprenentatge oficial per incoporar comercials junior al sector de l'automoció

Alianza para la Formación Dual  juntament amb un grup d’experts del sector de l’automoció col·labora en el disseny del cicle formatiu.

Diferents agremiats obriran les seves portes perquè els joves puguin treballar les més de 950 hores de pràctica.

La primera edició es farà a dos centres formatius: l’Institut Joan Brossa de Barcelona i l’Institut Montserrat Roig de Terrassa.

Barcelona,   3 de juliol del 2018.  El Gremi del Motor (www.gremidelmotor.org) de Barcelona amb el suport de la Generalitat de Catalunya posarà en marxa el proper mes de setembre un programa de formació dual, dissenyat per incorporar comercials junior al sector de l’automoció.

Alianza para la Formación Dual  juntament amb un grup d’experts del sector de l’automoció col·labora en el disseny del cicle formatiu.

El President del Gremi del Motor, Jaume Roura destaca “que aquest cicle formatiu és molt important pel sector, ja que permetrà treballar conjuntament la teoria en centres oficials de la Generalitat de Catalunya, però amb un valor afegit,  la pràctica directa en concessionaris oficials.” I afegeix que “la col·laboració de diferents entitats com la Generalitat de Catalunya i la Alianza para la Formación Dual, juntament amb la institució que presideixo ha permès  crear un gran projecte de present, però també de futur pel nostre sector”.

Formació Professional Superior de Gestió de Vendes i Espais Comercials, especialitat Automòbil

L’alumnat obtindrà el títol de Formació Professional Superior de Gestió de Vendes i Espais Comercials, amb l’especialitat de comercial de l’Automòbil.  Les inscripcions s’han obert aquest mes de maig i el curs començarà el proper mes de setembre. La durada del cicle formatiu serà de dos anys. Amb aquest curs, els joves tindran l’oportunitat d’estudiar la part teòrica als centres d’ensenyament, però a més  a més, podran posar-ho en pràctica amb estades a destacades empreses agremiades del sector de l’automoció. Les hores d’ensenyament previstes són de 2.300 hores amb un mínim de 970 hores de pràctica.

Els alumnes assoliran una formació completa en comercialització amb coneixements relacionats amb la venda de l’automòbil i les activitats complementàries com són fiinançament, matriculació, assegurança o la valoració del vehicle d'ocasió.

La preparació dels comercials del sector, una necessitat creixent

En els darrers anys,  la comercialització de vehicles ha anat evolucionant, així com els criteris de compra. Els vehicles estan cada vegada més altament tecnificats i la digitalització obre noves oportunitats de negoci. El President del Gremi del Motor, Jaume Roura,  ha destacat que “la venda de l’automòbil ha canviat molt en els darrers anys. Abans, el cotxe era un esdeveniment familiar i la tasca comercial era directa amb el client.  Ara cal conèixer de primera mà les noves formes de mobilitat i la importància de la digitalització en els processos comercials”.

El sector comercial de l’automòbil i per extensió, dels vehicles a motor en general, precisa la inserció de joves amb vocació i coneixements avançats.

Un projecte a tres  bandes

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha col·laborat en l’adaptació del programa de comerç i ha aportat els dos centres d’ensenyament: l’Institut Joan Brossa de Barcelona (http://www.institutjoanbrossa.cat) ) i l’Institut Montserrat Roig de Terrassa (https://sites.google.com/a/xtec.cat/insmontserratroig/estudis/cicles-formatius/familia-de-comerc/cfgs-gestio-comercial-i-marqueting).

La Alianza para la Formación Dual agrupa una xarxa d’empreses, centres educatius i institucions compromeses amb la millora de l’ocupació dels joves a través del desenvolupament i experiències de Formació Professional Dual. La seva participació en el disseny i la implementació del programa ha estat decisiva per assolir els objectius del cicle.

Experts del sector, professionals dels recursos humans i comercials de grups del sector que formen part del Gremi del Motor com Quadis, Movento, M-Automocion i Maas, han transmès els requeriments formatius, han facilitat  el desenvolupament del material formatiu i han donat suport a l’equip de professors dels centres seleccionats.

Sobre el Gremi del Motor

El Gremi del Motor de Barcelona i província és una associació patronal sense ànim de lucre, que agrupa a les empreses de l’automoció dedicades a la venda i postvenda de vehicles.  La funció del Gremi del Motor és acompanyar a les empreses que ofereixen solucions de mobilitat als seus clients (particulars, empreses i altres entitats), agrupant-les, per la defensa i promoció dels seus interessos allà on sigui necessari ( davant l’opinió pública, les Administracions o els seus proveïdors, entre d’altres).

Té  més de 1.000 empreses agremiades i col·laboradores: distribuïdors de Marca d’automòbils, Motocicletes i Vehicles Industrials, Agents Oficials i Compravendes.

 

Per a més informació: Departament de comunicació. Tel.: 93 415 06 95 gremi@gremidelmotor.org

2017 Gremi del Motor de Barcelona i província

c/ Gran de Gràcia nº 69 E/sol. 08012 Barcelona

Tel: 93.415.06.95 - Fax: 93.415.19.76