Programa d’aprenentatge oficial per incorporar comercials junior de l'automoció


El Gremi del Motor amb el suport de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa de cara un programa de formació dual, dissenyat per incorporar comercials junior al sector de l’automoció. 

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha col·laborat en l’adaptació del programa formatiu i ha seleccionat dos centres d’ensenyament per impartir-lo: l’Institut Joan Brossa de Barcelona i l’Institut Montserrat Roig de Terrassa.  També s'ha comptat amb l'assessorament professional de lAlianza para la Formación Dual i una selecció d’experts del sector anomenats per la Junta Directiva, vinculats a importants grups del sector, com són Maas, MAutomocion, Movento o Quadis.

En el Gremi valorem aquest cicle formatiu com molt important pel sector, ja que permet treballar conjuntament la teoria en centres educatius, però amb un valor afegit, la pràctica directa en concessionaris oficials.

L’alumnat obtindrà el títol de Formació Professional Superior de Gestió de Vendes i Espais Comercials, amb l’especialitat de comercial de l’AutomòbilEn finalitzar, els alumnes tindran una formació completa de la comercialització amb coneixements relacionats amb la venda de l’automòbil i les activitats complementàries com són 

Condicions d'accés dels alumnes:
 

- Títol del Batxillerat
- Tècnic en grau mitjà
- Prova d'accés a cicles de grau superior

La primera edició va començar el mes de setembre. Els centres d'ensenyament on s'imparteixen els cursos són l’Institut Joan Brossa de Barcelona (T. 934335180) i l’Institut Montserrat Roig de Terrassa. (T. 937336580)

La durada del cicle formatiu és de dos anys. Les hores d’ensenyament previstes són de 2.300 hores amb un mínim de 970 hores de pràctica.

El sector comercial de l’automòbil i per extensió, dels vehicles a motor en general, precisen la inserció de joves amb vocació i coneixements avançats. En els darrers anys, la comercialització de vehicles ha anat evolucionant, així com els criteris de compra. Els vehicles estan cada vegada més altament tecnificats i la digitalització obre noves oportunitats de negoci

Més informació a les empreses que volen participar en el projecte: Gremi del Motor (Tel. 93.415.06.95 Ext. 3).

 

Més info (web de la Generalitat), aquí

2017 Gremi del Motor de Barcelona i província

c/ Gran de Gràcia nº 69 E/sol. 08012 Barcelona

Tel: 93.415.06.95 - Fax: 93.415.19.76